tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ekaa kertaa ulkona

Tänään Riiwiöt pääsivät ensimmäistä kertaa maistamaan takapihan multaa; Jyrki lapioi loput lumet pois ja maa on kuivahtanut niin, että sinne uskaltauduttiin koko lauman kanssa. Kaikki tutkivat maastoa todella tarmokkaasti ja ennakkoluulottomasti. Itse seisoskelin tarkkailemassa kunkin reagtioita; uuteen paikkaan tutustuminen kertoo pennusta todella paljon, miten se ottaa tilanteen haltuunsa. Rämäpäät ja ujoimmat käyttäytyvät tilanteessa hieman eri tavoin.

Pennut ovat nyt valloittaneet koko olkkarin. Seuraamme sivusta, että no niin, siinä lähti purkautumaan tuo verho (uusitaan vaikka kesällä) ja että joo...eihän me tuosta kirjasta niin tykättykkään. Hammaskalusto terävyydessään tuntuu jo ihan kivasti varpaassa, kun siihen iskeytyy viisiviikkoisen pennun energialla. Pissaa ja kakkaa...kaikkialla. Lattian luuttuamista ja lehtien vaihtoa. Täytyy tosin ihmetellä. Aamukakat tuli joka pennulta tänään asianmukaisesti lehdelle ja pisuistakin jo valtaosa. Tosin, lehtiä on sitten kahden metrin välein...

Tässä taas muutamia valokuvia. Koitan pääsiäisenä ottaa oikeen poseerauskuvat kaikista, siihen tarvitaankin enemmän aikaa ja levännyt mieli.


Tatu nokostelee pentujen ja Kiiwin kanssa


Karkki

Pieni ja suloinen


Karkki nukkuu Sinin sylissä


Nappulat maistuvat jo hyvin

Kiellettyä mutta kivaa

Pusuja Mangolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti